Sommarkropp mellan maj - augusti

 
I samband med den där smakrika efterrätten eller det där glaset med vin har ordet sommarkropp kommit på tal både tre och fyra gånger för mycket denna vecka. Det är som den där garderoben som behöver rensas hela året men aldrig rensas eller fönsterrutorna som behöver en omgång men aldrig putsas. En längtan efter att städa infinner sig. Precis på samma sätt blir alla angelägna om att se över kroppens fettdepåer, städa, rensa och slänga. 

Ditt hus är ditt tempel! Står det med stora bokstäver överallt och i april 2013 kändes mitt 170 centimeters tempel mer som det Kambodjanska templet Angor Wat när det upptäcktes efter 400 års bortglömdhet (jag är i risigt skick med andra ord). Och det trista med denna historia är att trots rut-och rot avdraget är kroppstädning något som inte är avdragsgillt.

Beach 2013 är här för att stanna ett tag till och vart man än vänder och vrider blicken så är det reklam för träning, fitness, Lchf och pulver. Spänstiga människor i snabba skor ler brett från gatupratare och stortavlor. De mässar sitt nyfrälsta mantra till alla som vill (och inte vill) en sund kropp, det är löpningen som gäller 2013! 

Man vill börja om, starta på ny kula, sudda ut sitt gamla liv. Leva nyttigt. Kniven är sista utvägen för vissa som vill få en ny chans och inte ser någon annan utväg. Slimma till och släta ut.

En bieffekt av ansiktsoperationer lär vara att det gör att vi tappar vår empati. När vi mister förmågan att härma våra vänners mimik då de berättar något sorgligt eller roligt de har varit med om, alltså lägga pannan i djupa veck, le brett eller lägga an en bekymrad min när det krävs. Vi blir släta och slutna, tråkiga och opersonliga. Jag tror nog jag tänker vara nöjd med min kropp trots kvarvarande vintervalkar och gäddhäng. Sommar för mig är mat genom umgänge med andra härliga människor som delar mitt intresse för middagar, mingel och kaloriintag.

Ibland tänker jag att kroppen är dagboken ja inte skriver. Skratten, chokladkakan, grubblandet över alla miljoner val man ställs inför. Allt ristas in som rynkor, veck, valkar och en öm punkt i ländryggen. Varför i hela friden göra sig av med den. Varför börja om och starta nytt, bränna sin historia? Träd kan ju både skjuta nya skott och lägga en ny årsring runt stammen. Att låta livet få synas är roligare än att ha en sommarkropp mellan maj och augusti.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0