ATT ÄLSKA

 

Efter en tid av trötthet och sjukdomar i familjen ville min man att jag skulle gå ut med en kär vän, och äta. Han sade: "Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund."

Den andra kvinnan som min man ville att jag skulle träffa var min mormor, som varit ensam i hela sitt liv, men på senare tid hade saker och ting kommit emellan och gjort att jag träffat henne ytterst sällan.

Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag. "Vad har hänt, mår du inte bra" frågade hon? 

Min mormor är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter. "Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig", svarade jag. "Bara vi två"

Hon tvekade inte utan tackade jag direkt. "Det vill jag väldigt gärna." Sade hon.

Den tisdagen på semestern, när jag kom till hennes lägenhet märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren. Hon hade fixat håret och bar den skjorta hon hade burit när hon fyllde år den 12 december. 


Hon log med ansiktet strålande som en ängel. "Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med mitt barnbarn, och de blev imponerade" sade hon, när hon klev in i bilen. "De väntar med spänning på att få höra om vår träff".

Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mormor tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mormor sitta där och stirra på mig...Ett drömmande leende låg på hennes läppar. "Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten. "Sade hon". Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig. Svarade jag.

Under middagen hade vi en angenäm konversation - Vi pratade så mycket att kaffet kallnade. 

När vi kom hem till henne senare sade hon: "Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda. "Jag gick med på det.

"Hur var middagen? frågade min man när jag kom hem. "Väldigt trevlig och rolig. Jag har talet med den klokaste kvinnan jag känner. "Svarade jag.

 

I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: "JAG ÄLSKAR DIG" i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till "en annan gång". Jag ser redan fram mot nästa dejt med dig, min hjälte. Det kommer inte att dröja lika länge.


***

Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn..."någon" vet inte att när du väl blivit mamman blir ingenting "normalt" igen.

*** 

Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma..."någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.

 

***

"Någon" sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första..."någon har inte två barn.

*** 

"Någon" sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen..."någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen.

****

"Någon" sade att mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig..."någon" vet inte att giftermål ger en ny svärson eller en ny svärdotter under hennes vingar.

***

"Någon" sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.

***

"Någon" sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne..."någon" är inte mamma. RSS 2.0