Dagens hinder - Det som försöker stoppa mig

I band ser jag mitt liv som en serietidning. Så fort jag står upp kommer en hand och sopar till mig. Jag reser mig igen men handen sätter fälleben för mig. Jag kravlar mig upp och sätter foten i en stor grop. Upp igen. Jag går en bit och pladask ner i backen. Jag undrar om det kommer att vara så, att jag kommer att ligga kvar den här gången. Jag undrar om jag kommer att orka resa mig en gång till?
 
Det är solsken ute. Det är en vacker vinterdag. Tårarna strömmar ner för kinderna. Jag ser alla lyckliga människor le. Det känns som om allt som kan gå fel gör det. Om ett datum var viktigt har jag glömt det. Om en tid skulle passas har jag missat den. Ibland känns allt trögt, motigt och meningslöst. Då är det dags att vända det negativa till det positiva. 
 
Some of us learn from other people`s mistakes
and the rest of us have to be other people. 
- ZIG ZIGLAR -
 

Livet blir inte som vi önskar oss, det blir som vi förväntar oss!

Om jag väljer mellan musgita eller mesiga mål är valet enkelt! Jag glider inte runt, undvikar inte utmaningar, svårigheter eller allt som verkar farligt. Jag väljer inte samma resmål flera år i rad, när jag egentligen skulle vilja se Afrikas vildmark. Eller att våga söka ett arbete som skulle vara mycket roligare, men istället be om en ny kontorsstol. Jag gillar utmaningar, motstånd och adrenalinkickar som sporrar! Jag skulle gärna ta ett halvår ledigt och bo på en vacker strand i Thailand, hyra ut huset, upptäcka landet, njuta av lugnet och kanske kombinera min vistelse med någon form av nytta: för jag älskar nämligen när människor runt mig mår bra. Det är mitt hemliga kall i livet. Göra nytta på riktigt. Jag skall snickra ihop tydliga mål, få hjärnan att förstå att jag menar allvar. Det är nu eller aldrig. 
 
Look, if you hade one shot, or one opportunity
to seize everyting you ever wanted in one moment.
Would you capture it or let it slip?
- Lose yourself, EMINEM -
 

Stopp och belägg

Jag vill stanna tiden för att hinna fundera, se och granska allt som händer runt omkring barnen.

 

När vi var små sa min mamma att hon ville vara en fluga som följde med och kastade ett vakande öga på oss, vart vi än befann oss. Nu vet jag precis vad hon menar! Tänk att jag skulle förstå det först när jag fick egna barn. Jag vill också vara en fluga som är med hela tiden: på dagis, i skolan, på fritids, med vänner och inte minst i deras drömmar. Jag vill lyssna, fundera och komma med riktigt bra svar, svar på alla frågor som surrar som flugsvärmar i deras små huvuden. Komma med lösningar som knäcker universums lag. Jag skulle varsamt vilja bädda in deras små kroppar i bomull, vars mjuka hölje skyddar från omvärlden. Från hårda ord. Från oprovocerat våld. Från den tuffa sårbara framtiden. För så är det: livet bjuder inte bara på godisbitar. Jag finns här och kommer ridandes på den vitaste hingsten för att rädda prinsen i slottet. Oavsett vad som händer så finns mamma alltid här! 

 

 
 

Trendspaning på webben!

Jag brinner för marknadsföring på webben och att hålla kolla på nya trender. Det ingår i mitt jobb att göra research och att agera på trender. Jag gillar att koka ner mina trendspaningar i relevanta blogginlägg, artiklar etc. Tänka, fundera. Inte nödvädigtvis göra allt som är nytt, utan göra det som besökarna vill att jag skall göra utan att  skrämma iväg dem med funktioner de aldrig har sett. Jag känner av och bemöter med Element-touch och med ett innehåll som är intressant för målgruppen.

Med det sagt skulle jag vilja tipsa om vilka hemsidor, bloggar och andra kunskapskällor jag använder när jag gör min research. Med fokus på marknadsföring och försäljning B2B.

Om jag känner för lite allmän uppdatering och lättlästa bloggar:

Vill fördjupa mig inom området Content Marketing:

Det senaste inom IT-stöd för marknads- och försäljningsavdelningar:

Vill läsa om framtidens marknadsföring och försäljning:

Grotta ner mig i Sociala Medier:

Hoppas att du finner länkarna och innehållet intressant.

 


Nyårsafton 2012!

Pyssel och piff på årets största dag! Vi skålar i champagne, varvar matlagning med musik och prat om det gågna året och om förväntningar och överraskningar som komma skall 2013. Vi hoppas att det bästa som hänt 2012 blir det sämsta 2013. Tolvslaget klingar, raketerna firas av och vi omfamnar varann och det nya året. Gott Nytt! 
 
Ett enkelt sätt att fixa bordplaceringen är att stämpla namnen på små pappåsar, en liten
blomma fungerade bra som prydnad. I påsen kan dessutom en överraskning lura.
 
Årets meny bestod av tre rätter och en fördrink. 
 
Fantastisk räksoppa: Aye Aye chihuahua. Hetare än mycket annat men så var temat i 
år chili. En riktig höjdare liksom resten av menyn. Genomtänkt och vällagat. 
 
En av kockarna serverar fördrink. Chili-tini. 
 
Fluga skall det vara! 
 
Gruppfoto senare på kvällen. Anton är Fotograf!
 
Alla barn är samlade. Kamerans blixtar ljuder; vilket håll skall vi titta åt egentligen?
 
Lille mister V fast i tankar om Nyårsafton; varför, hur och när? Många frågor i en 4-årings 
huvud. 
 
Musik är ett återkommande inslag varje år! I bakgrunden doar kören. Tur att det
inte hörs här för det var inte vackert.
 
Happy New Year blandat med andra klassiker på flygeln. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0