Hjälp min man är shopaholic :)

Jag tror att min make är shopaholic! Själv blånekar han förstås till anklagelserna. Men jag har bevis! Idag när jag vårstädade garderoben i hallen genomskådade jag hans bortförklaringar. 

 

Vid ett flertal tillfällen märkte jag att Pappi gick lös med plånboken i olika skoaffärer och inhandlade flera par skor för mycket till sönerna, allla dessutom inköpta i för liten storlek. Det resulterade i att jag dagen efter svansade tillbaka till butikerna för att byta storlek eller helt enkelt lämna tillbaka de nyinköpta paren. Även om jag älskar att shoppa och enligt min man har svart bälte i shopping så har han enkelt seglat förbi mig och placerat sig på första plats i kategorin "flest skoinköp". Jag försöker ställa diagnos. Den handlar om någon form av skofetisch, men jag har inte klurat ut vilken ännu, då skorna är av blandade märken och utseende.

 

Snart vet vi säkert! Jag skall bara göra ytterligare några stickprover och djupgående intervjuer med närmaste anhöriga innan resultatet presenteras.

 


Falkenberg nästa!

Nästa station Falkenberg! Tågförarens ord kunde inte komma lägligare. Tröttheten började göra sig påmind, efter timmar av resande. Först flyget från Orlando, vidare till Island och därifrån vidare till Köpenhamn och sista biten med tåg till Falkenberg. Nu satt vi på det skumpiga tåget, fullt av människor med olika ärenden. Resan hade varit fantastisk, hela vägen från början till slut. Vi hade njutit av varje minut och frukten av resan är nu fantastiska minnen. En semester tillsammans var verkligen vad vi behövde, trots att min man varvade den med mycket jobb, så svetsade den oss samman om kvällarna då alla återförenades.

 

Tågdörrarna öppnades och ett vårlikt Sverige mötte oss på trappen. Naturen hade börjat vakna igen. Dessa veckor hade verkligen gjort skillnad. Snart står blommorna blom, träden får knoppar och barnen spring i benen. 

 


Tvättmaskin på balkongen!

Tvättmaskinen centrifugerar och jag tror banne mej att den snart är på väg ut på balkongen, på väg mot friheten och ljuset. Det tycker jag i och för sig att den är värld. Men saknaden hade blivit för stor och livet lite mer komplicerat, så jag skänker några kärleksfulla tankar, vackra ord och hoppas att den gör jobbet ända in i mål!
 
Idag är det nämligen den stora tvättdagen. Alltså: dagen innan den stora "packdagen", då väskorna fylls med  både bra och mindre bra inköp.
 
Vi tänjer dragkedjan till bristningsgränsen, sitter på väskorna, drar i blixtlåset, som glipar, trots kraften från Pappis starka nypor. Vi packar om och bestämmer att: en väska till kommer att göra susen. I morgon är en annan dag!
 
 

Idag är vädret fult!

Idag är vädret levande, mörkt och höstigt romantiskt. Idag är det inget somrigt skimmer i semesterparadiset. Regnet faller tungt till marken. Men doften är ljuvlig och naturen är lycklig och lekfull. Vi avvaktar! Lyssnar på dess smatter och njuter av att naturen kommer ut från sitt gömställe och ler mot regnet. Jag tycker att det är vackert och önskar naturen evigt liv! 

 


Din dyrbaraste tillgång - du själv!

Lita på dig själv. Skapa det liv du vill leva. Gör det bästa och mesta av dig själv genom att blåsa liv i möjligheternas gnistor inom dig så att de slår upp till lågor av verklighet.

Foster C. McCellan

 

 

 

 


Finns pannkaksmamman på riktigt?

Vissa figurer finns, andra inte, men ingen vet egentligen om Pannkaksmamman finns? Jag som är så kass i köket har skärpt till mig för barnets skull. Men i vår familj är vi bra på att väga upp varandras bristande kompetenser. Jag slirar i köket, men älskar att tvätta bilen och rensa ogräs! Medans "pappi" är den riktiga pannkasmamman.
 
Jag tror egentligen att han skulle älska att ägna resten av sitt liv med håret i knut och förkläde kring midjan. Kanske har han inte vågat komma ut som hemma-mamma ännu? Hur som helst så är han en mästare i köket, styr kundvagnen i mataffären med ett finger och visslar ner varorna i vagnen. Skickligt gjort tycker jag, men så kommer han också hem med massa onödiga varor från närbutiken varje gång han får fria händer: kryddburkar av senaste blandning, i stället för varor nedskrivna på inköpslistan.

Idag fick mina barn pannkakor till frukost och jag känner mig så himla mammig. När "pappi" inte såg lade jag beslag på receptet. Idag blev det alltså Amerikanska pannkakor till frukost från pannkaskpappans recept. För han finns. Det vet jag!
 
RECEPT (beräknat för 4 personer:) 
 
1 ägg 
2,5 dl mjölk 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
2 msk socker 
0,5 tsk vaniljsocker 
2 msk smör
 
 

Vi njuter av sagornas värld på Disney World

Magic Kingdom - en magisk plats där sagofigurer från den onda och goda världen lever sida vid sida. Hit kommer dagligen hundratusentals förväntansfulla besökare från hela världen och på parkeringen bildar havet av bilar ett vackert konstverk.

 

För en dag flyttar vi in i sagornas värld. Vi drömmer oss bort i fantasins rike. Här lever Huckleberry Finn sida vid sida med Tingeling och i denna magiska värld är alla sams, vackra och alldeles, alldeles underbara!

 

Ögonen på våra barn glittrar i kapp med solens strålar. Breda leenden sköljer över deras läppar och det underbara, naturliga skrattet sätter deras kroppar i gungning. Vi dras med när skrattsalvorna löper amok och skrattar tills vi får ont i magen. 

Blickar mot himlen avslöjar ett mussehuvud.
Något som jag tror att självaste Wlat Disney styrt upp denna dag från himmelriket. 

Vi dansar till regnets melodi!

Stora droppar faller från den molntunga himmelen. Vädret skiftar i olika färger, mest grått och lite blått. Det är vackert - levande, närvarande och fascinerande på samma gång! Även om jag gillar solen bäst så älskar jag att dansa barfota i vattenpölarna. Idag har vi dansat under himmelens tak till tonerna av regnets melodi.

 


I dag stod shopping på agendan!

Idag har slotmaskinerna sprutat ut lite extra dollars och jag åker till shopping-meckat Millennia. I den ena delen av shoppingcentrumet ligger de fashionabla affärerna. Där passar jag inte in idag eftersom jag har kort klänning och sandaler, men jag kan inte låta bli. Jag handlar en del och plötsligt är jag och kassörskan med scarf kompisar. 

 


Bullbak och jordgubbssaft!

Röda sandaler, prickig kjol, rött sugrör och jordgubbssaft! Idag bjöd Mimmi på nybakta bullar under parasollet vid poolen. På ett hyllplan i mataffären hittade vi färdig deg. Nu doftar det nygräddade bullar. Härliga minnen blandas med moln av mjöl. Vi skrattar, knådar och äter hälften av degen. Vi har mysigt i vårt kök!

 


Ett liv med mening.

Att leva med sin fulla potential, både fysiskt, intellektuellt och själsligt är en utmaning. Vi har alla våra reservoarer som vi aldrig skulle kunna drömma om. Vi lever bara en gång, låt meningen med livet bli ett liv med mening.

 

 


Snart en fullfjädrad Amerikanare!

För att bli en fullfjädrad Amerikanare bör vissa kriterier uppfyllas. Dessa är: 

1. Beställa supersize meals på Mc Donalds.
2. Prata högt, vitt och brett med varenda människa man möter. Oavsett om det är i hissen, mataffären eller genom toalettdörren.
3. Köra SUV.
4. Hajka på Amerikanskt vis.
5. Läsa Shakespeare.

Hajk på Amerikanskt vis innebär att: bära midjeväska packad med utrustning för "survivors", behärska olika knoptekniker och klara av att knåpa ihop minst fem olika varianter med förbundna ögon. Äga en scoutskjorta och sist men inte minst släpa runt en kylväska, size XXL! Alla dessa, med undantag av scoutskjortan, som i stället ersattes av bikini var uppfyllda. Undra förresten vad scoutföreningen tyckte om bikini? Hur som helst. Familjen Klarqvist var på G! Radion var programmerad på "Hajk music channel", som endast är till för fullfjädrade Hajkare och kanoten var förbeställd! 

 

Om vi i förväg hade vetat att vi skulle bära ner kanoten själva hela vägen till floden, så hade vi lett vårt bredaste Amerikanska leende och vänligt men bestämt avböjt denna till synes trevliga utflykt. Inte ont anande, log vi återigen vårt bredaste leende mot hajkutflykten, mot kanoten och mot varandra och för ett kort ögonblick så spirade kärleken i luften!

Minst 10 svärord senare, innan äventyret tagit sin början sjönk vi utmattade ihop. Men vi skulle få se både krokodiler, sköldpaddor och tvättbjörnar och hade vi riktig tur skulle vi även få se brunbjörnen! Återhämtade och spända av förväntan skar första paddeltaget den spegelblanka vattenytan. Två paddeltag senare skenade vi rakt in i terrängen bland vass, näckrosor och hängande trädgrenar. Där satt vi fast! Höger, vänster ropade jag från fören. Se upp vi får möte. Kanoten svajade till men fångades i sista stund upp av en snäll scout med fjäder i hatten! Ärrade av upplevelsen i det krokodiltäta vattnet var vi glada att åter igen stå på fast mark. Jag säger vänligt men bestämt nej tack till alla former av hajk i framtiden. På den punkten är jag och herr Klarqvist överrens!
 

Ett kärt återseende på flygplatsen i Orlando!

Pappi körde fram SUVen som aldrig tycktes ta slut. Den hade kunnat ersätta en mindre lägenhet utan problem. Men det hade blivit problem med takhöjden. Så vi fördrog lägenheten! Normalt tonläge ersattes snabbt med skrik för att få sin röst hörd i bilen. Jag och F sneglade mot varandra och placerade barnen längst bak, samtidigt som vi smekte blicken över huven i en tacksamhetsgest.


Flyget!

Flyget över Atlanten gick bra! Inga kaskadspyor denna gång. I vår familj har vi ytterst känsliga mellangärden, som vid minsta obalans reagerar med sura uppstötningar. Denna gång gick det över förväntan! Kaptenen styrde med bravur och vi satt säkert i kabinen. 

 

 


RSS 2.0