Genom det skånska höglandet for vi mot Pärlan i Helsingborg

En sipp på vinet, för små strumpbyxor, lite rouge på kinden och snabbt iväg. Vi var sena när vi klev in i taxin, upprymda av julshowen med Tommy Nilssons och uppiggade av vinet, skred vi snygga och förväntansfulla in genom entrén på Pärlan. Julen smekte oss på kinden och personalen välkomnade oss med glögg och pepparkakor. Strålande jul strömmade ur högtalarna och anföll från alla håll. Julens framfart kunde inte hejdas, döljas eller skutas upp på något sätt.

Jag insåg att hösten snabbt vänt i dörren, flimrat obemärkt förbi, utan att bygga bo eller flytta in som hyresgäst. Hösten liksom hälsade på. Sa tja, vände och försvann med ljusets hastighet. Nu är julen här och årets första julbord är avklarat! 


Det är en investering för hälsan - Säger Katarina och jag nickar

I taket lysen en lampa med ett skarp sken, vid sidan om den finns en plansch med Barbappa som är i full gång med att flytta in i Mumindalen. Gaspedalen till tandläkarstolen gnisslar när Katarina pressar ner den mot golvet.  Klockan är 07.10 på morgonen och Jan-blunds sömnpulver klamrar sig fortfarande fast i ögonvrån.

 

Tandläkarstolen åker upp och ner med ett fasligt ryck, Bamse åker med! Bamse är Katarinas bundsförvant och kompis med alla barn. Idag är han kompis med Valter! Men Valter litar inte riktigt på Bamse utan önskar att det vore Transformers som åker med i rymdstolen hos tandläkaren. Gapa stort beordrar Katarina, Valter gapar som om hans käkar är på väg att hoppa ur led. Katarina berömmer, kratsar vidare, och suger upp saliv med sugen som då och då fastar i kinden.En stund senare går en duktig Valter stolt från tandläkaren med både ett bokmärke och ett klistermärke! På tredje tandläkarbesöket öppnade han munnen, tredje gången gillt! 


En vacker dag

Älvorna dansar fritt på gräset. Morgonen gryr, dimman sprider sin slöja som utandningsluften en kylig dag. Naturen ler, sitt bredaste leende. Jag är åskådare till ett vackert skådespel.

            På mossen, mitt i skogen sitter jag. Solen går upp. Bladen gnistrar som diamanter mellan trädens grenar och smeker min kind. Mitt möte med naturen är magiskt. En känsla av lugn och harmoni fyller mitt inre och gör mig medveten om livet på ett annat sätt än tidigare. Jag älskar livet, att leva, vara ett väsen, av kött och blod! Förstå andra, mig själv, sätta mig in i, dela, lyssna och utvecklas. Jag ler brett och fortsätter facineras av spindlarnas silkesväv som väver in evigheten. 


Livet är orättvist

Mitt hjärta blöder för den långa, smala killen som lever på övertid. Förvandlingens tid har börjat, din själ vandrar på den mörka stigen mot ljuset. I dina ögon såg jag gnistan, livsgnistan, du kämpar, vill omfamnas av livet. Låta alla sinnen spela fritt, fint och samstämmigt. Med ord fångar du livet, så ömt och skört, så fint och moget. Jag önskar dig en fin resa men hoppas på mirakel. Hoppet är det sista som lämnar människan. Läs gärna Kristians blogg: http://ikroppenmin.blogspot.se/

 


Hjärtat bultar för Bobba och Amal!

Jag skulle vilja hedra Bobba i Senegal för de fina brodyret i hm:s senaste kollektion. Speciellt förtjust är jag i knapparna som omger baksidan på fickorna. Bra jobbat Bobba! För Bobba är detta vardag, 500 spänn i månaden går till honom och hans familj. Pengarna skall räcka till skolkostnader, kläder, hygienartiklar, mat, vatten och mediciner. Hur skall Bobba och han familj klara sig på 500 kr i månaden? Tankarna är många.

Jag vill tacka Amal i västra Afrika för de fina och smakrika tomaterna. Tack Amal! Efter en hel dags slit på tomatåkern i 30 gradig värme vill jag tacka för att jag langar ner fina solmogna tomater i kundvagnen. Jag låter tankarna vandra till Amals verklighet och skäms när jag kommer på mig själv med att klagar över småsaker. Jag önskar jag kunde göra mer för dig, dina vänner och familj!

 

Till Bobba: Byxorna satt som en smäck! Tips: Brodyr på andra fickan skulle skapa jämnvikt, ena skinkan ser lite trött ut utan ;). 

 

Att tänka på Amal: Storleken på tomaterna i asken var väldigt ojämn. Om tomaterna skall passa EUs standard och storlekskrav skulle en mätsticka komma väl till pass. Jag hoppas att du tar mitt tips med en nypa salt och ser EU:s krav som ett skämt. Tänk på hur många välsmakande tomater som måste offra livet för att de inte passar in i kravmallen. 


RSS 2.0