Sol över Key Weiv!

Idag är det sol över Wista Cay! Vi har haft två lite halvtaskiga dagar med typiskt svenskt sommarväder som aldrig kan bestämma sig för om det skall regna eller vara uppehåll. Idag är det glada barn och närvarande mamma!


"You make a lot of noise" sa mannen i den blå hawaiiskjortan! - Dag 10

Vi stod jämsides på var sitt löparband. Han; en krokig gammal man med hawaiiskjorta, solglasögon och ett par gamla sneakers, knappt funktionsdugliga. I mina inpluggade skullcandy dundrade Kents nya 999 i takt med pulsen.

"You make a lot of noise" sa "krokryggen" som lunkade i knapp styrfart. Nej, inte är jag en primadonna på bandet precis. Jag springer för glatta livet, svetten rinner från pannan när jag skruvar upp hastigheten på rullbandet. Jag kom i mål före honom och gjorde milen (svensk mil) på 50 blanka!


Magiska shower på Disney worlds star wars weekend! - Dag 9

Barnen var exalterade över dagens utflykt till Disney world och på Disneys Hollywoodpark lyckades vi pricka in star wars weekend! Liam skulle äntligen träffa sina idoler!

 

Hemma på Göstas 2:a reser vi ofta till andra planeter med Millennium Falcon. Hemma rockar Boba Fett, fett! Mörkrets krafter med frontfigur Darth Vader brukar ta Valters kropp i besittning och strida mot mammas "borsta tänderna nu mitt hjärta" eller "dagisdags" och barnen älskar att fajtas med lasersvärd! Ibland blir jag inbjuden i leken. Jag har ett pärlhalsband av karraktärer, där varje pärla symboliserar en rollfigurer i den magiska världen. Värre är det när jag skall föreställa den gnislande roboten, A2-D2 eller 3-CP-O. Jag måste ställa lite högre krav; nästa gång skall jag vara prinsessan Leia!

 


Utflykt till Cocoabeach - Dag 8

Havsbris och saltstänk på Cocoabeach. Jag älskar att höra havets ständiga brus, borra ner fötterna i varm sand och få saltstänk på kroppen! Lördagen spenderade vi på Cocoabeach! Vi njöt av att surfa bland vågorna, bygga sandslott och av solen - en underbar familjedag!


Kvällsdopp - Dag 7


Påväg till city - Dag 7


Vi har en speciell relation - Dag 7

Jag bjöd upp dammsugaren i en cha-cha och gav mig hän i samspelet som ägde rum oss emellan. En snabb högersväng och dammis parerade med bravur! Medan Erik Saades "man boy" (barnens favoritlåt) dundrade ur högtalarna fortsatte vår städresa in i sovrummet. Vi var som ett sammansvetsat gammalt par som levt ihop alldeles för länge och lärt känna varandras fel och brister.

 

Den var följsam, snabb och smidig, med en uppsugningsförmåga som slår det mesta!. En sådan tekniskt fulländad maskin hade till och med gjort min man sugen på dammsugning! För så fort det blir lite tekniskt krångligt och handlar om filter och watt faller han pladask! Men nu var han på jobbet och jag hemma med barn och hushåll! Idag är det fredag och mellan städvarven tillät jag mig själv att sippa lite på det vita. Aldrig har städningen varit roligare än såhär!


Plyschen gör comback! - Dag 7

Det går väldigt fort att hamna i fel område, och GPS:en tar alltid närmaste vägen så en vänstersväng i stället för en högersväng förde oss på villovägar. Här fanns inga perfekt klippta gräsmattor eller kantskurna rabatter.

 

Många inredningsmagasin annonserar just nu den hetaste trenden: röj på vinden, damma av den gamla gungstolen, flytta ut den på den prunkande verandan, där gamla godingar från vinden återförenas! I hoodet är modet helt annat: Plyschmöblerna flyttar ut i trädgården, sprinklern vattnar bilen i stället för gräsmattan och en hög bilar, modell tidigt 70-tal staplas i högar på var och var annan uppfart. Vad är det för fel på tippen? Gamla torra växter som hade sina glansdagar för ett antal år sedan brottas tillsammans med trasig julgransbelysning på fönsterbrädorna. I några fönster glipar persienner, jag tror att vi har "ögonen" på oss! Här skulle jag inte vilja gå ensam nattetid!


Imorgon vankas afterwork - Dag 7

Imorgon är det fredag och fredagskvällen inleds med en bud light och var sin cola till barnen. Vi har hittat en trevlig kvarteskrog som vi tänkter besöka!


Njuter av solen vid poolen - Dag 6


Barnen i var sin solstol - Dag 6Sneak peak på nya bikinin - Dag 6

Efter en lång och kall vinter i Sverige, med bylsiga koftor och tjocka tröjor, ni vet sådana goa som man kryper in och gömmer hela kroppen i. Stod jag nu öga mot öga med min kropp i provrummet medan äffärsbiträdet ivrigt väntade på att jag skulle svänga upp dörrarna i en dansande piruett och be om hennes experthjälp, på jakt efter den rätta lilla trekantsbikinin. Det var ett ångestfullt men oundvikligt möte.


Kvällstripp till shoppingmallet Millenia - Dag 5

'


Under parasollet vid poolen - Dag 5


Vi har en simmare i gänget - Dag 5

Efter mycket tragglande i poolen har Liam lärt sig simma! Jag är mycket för mutor (borde kanske skriva att jag är emot mutor, det låter bättre) men på våra barn funkar det! När han lärt sig simma en hel poolängd var dealen och belöningen ett par valfria simglasögon från Publix (farligt med valfritt. Men mamsen håller vad hon lovar)! En envis kille nötte längd efter längd bland flytande gummimadrasser, armpuffar och uppblåsta krokodiler. Det gav utdelning! Han har lärt sig simma!


Vi hade med oss ett apotek som gjort en jourhavande läkare avundsjuk

När det inte fanns appar i telefonen eller direktprogrammerade nummer till jourhavande läkarmottagningar hade vi bokhyllan full med läkarböcker från A-Ö, Fass, Bonniers läkarbok, läkarboken för hela familjen: 700 symptom och sjukdomar. Varje gång min man fick någon symptom trodde han att han var döende. Ni kanske förstår att vårt husapotek är i storlek XXL. Han har även stor kunskap om tabletter och briljerar ibland på apoteket och efterfrågar mediciner som ger damerna huvudbry.

För ett tag sedan pratade han med en läkare i telefon som tröttnade och tillslut skickade hem papper i brevlådan där han kunde fylla i sin diagnos. Undersökningen visade det han redan kommit fram till! Han är en makalös patient!


Fredrik jobbar och vi har det bra! - Dag 5

Vardagen här är toppen! Jag börjar morgonen med en tidig löprunda kring sjön och jag är inte ensam. Flera grannar som man är "tjenis" med gör likadant! Det är så tyst och vackert att se solen gå upp och höra hur djuren vaknar till liv. Jag älskar Florida, jag har en enorm kärleksaffär med Orlando.

En picknick ordnades i parken - Dag 4

Vi dukade upp med kycklingvingar från publix och åkte på picknick till andra sidan sjön. Basketbollen var med och Liam hade önskat match. Klarqvistarna gjorde upp om vem som "ägde" planen. Mellan herr och fru Klarqvist är det blod svett och tårar till sista bollen sitter i korgen!


20 maj - Namnsdag - Dag 4

Idag är det Karolina-dagen och min namnsdag! Pappi glömde men erbjöd en halvdag på shoppingmallet. Jag tackade snabbt ja (i samma veva som han ångrade sig) till fri shopping utan barn! Jag har ju svart bälte i shopping. Tack till pappis plånbok!

Krokodiler och reptiler - Dag 4

Alligatorerna har hittat sin egen tillflyktsort och bosatt sig i vattendrag runt omkring Florida. Vi är omringade av dessa reptilliknande varelser! Inte nog med det så finns det fasligt många ödlor som gärna vill vara husdjur hos familjen Klarqvist. Men här är dom inte välkomna! Så håll er på avstånd, tack!
Barnen var exalterade över dagens utflykt till krokodilparken, inte långt härifrån. Aligatorn som finns här i Florida är den minst aggressiva sorten i familjen krokodil. Men här fanns alla sorter och dessutom namngivna med namn som Miss Piggy till Drakula. Drakula hittades av en privatperson på gatan i New York. Han tog med sin nyfunne alligator-vän hem till lägenheten, där dom levde lyckliga i 20 år, tillsist flyttade aligatorn in i alligatorparken (här är han på bild). Barnen njöt av en spännande halvdag med lite av varje och en stor dos av lek och bus.

'

Beställningspizza och trötta barn - Dag 3

Efter en lång resdag med skrikande magar (flygplansmat är ingen höjdare) beställde vi pizza, satte oss på balkongen och njöt av solnedgången och var sin bud light!


Vår Condo på Vista Kay - Dag 3

Vi har fyra pooler, ett gym, grillplatser, basketplan, affär och ett klubbhus på området som vi förstås delar med övriga boende. Lägenheten är en stor rymlig Fyra-rummare på ca 130 kvm. Alla i familjen har var sitt rum, men precis som hemma så gillar barnen att vara där vi är, vardagsrummet är platsen där fam. Klarqvist tillbringar mest tid!

Vårt master bedroom uppfyller alla mina önskemål! Jag och herr F, har förutom en master säng, ett master badrum på ca 20 kvm, en master walk in closet som fortfarande är lite luftig (men inte länge till, hoppas jag). Det är till och med så att jag och F knappt kan se Tv:n från sängläget, ett lyxproblem. Eller kanske en kombination av att Tv:n är väldigt liten och rummet väldigt stort Alla rum har var sin tv, perfekt när vi inte kan komma överens om vad vi skall titta på.

 


Inte Victoria Lane men Vista Cay! - Dag 3

Området är gigantiskt, omgivet av en vacker sjö med ett aktivt "wildlife". Här i Orlando finns ca 200 000 alligatorer, utspridda lite här och var. Det gäller att se var man sätter fötterna!

Vi bor i ett gated community och omges av stora portar som öppnas när rätt kod knappas in (har inte lärt mig den ännu). Här känner vi oss trygga, hejar glatt på alla löparspåret. Alla har satt på sina "påklistrade amerikanska fejkleenden". Alla är glada, alltid! Jag njuter av ett fantastiskt USA, fullt av glada, trevliga, hjälpsamma människor.


hyrbil på Avis - Dag 2

Metro, långa gångar i underjordiska garage och massa avgaser senare hittade vi vår bil, på nummer 35C. Herregud! Han har beställt en minibuss till en familj på 10? Det fanns inte tid att tänka på det just nu. Vi packade in oss i vårt nya fordon, körde till nyckelutlämningen i andra delen av staden och sedan tillbaka samma väg igen. En stund senare svängde vi in genom portarna till Vista Cay. En härlig, välordnad gated community

 


Matmiss - Dag 2

"Smuggling av matvaror förbjudet" stod klart och tydligt på de papper som fylls i precis före landning. Det var ett faktum: Jag var en smugglare, en matsmugglare, Å herregud! Utan makens minsta misstanke om fruns lilla "hemlis" passerade vi passkontrollen, jag gjorde en snabbkoll framåt vilken gav mig svettningar när jag tyckte mig ana en bagagescannare. Hastiga harklingar fick maken att fatta misstankar. Upp med korten på bordet, jag kröp till korset med ett erkännande! Lugn som en filbunke smedde vi planer tillsammans: Dom matvaror jag hade packat ner var inte tillagade. Det måste vara stor skillnad ;) Alltså måste vi va safe. Vi va safe!


Vad vore en svensk midsommar utan matjesill?- Dag 2

Jag kände mig så nöjd, hade tänkt på allt och slängt ner två burkar av den goda matjesillen följt av ytterligare lite svenska favoriter; knäckebröd, pulvermos, Gevalias mellanrost, salta patroner och ett minne från Asia Spa, "in case of emergency": Reneé Voltaires Snabb Miso. Alla "måsten" fyllde snabbt halva resväska.


Upp- och nerpackning av bordingpass - Dag 2

Kvart över nio bordade vi Virgin med destination Orlando. Handbagaget var väl preparerat med diverse sötsaker, leksaker och underhållsprylar för killarna. Denna gång hade vi tänk på allt! Inga flygvädinnor skulle behöva be vår lille (nu fyraårige son att sluta skrika). Flygresan gick som smort och barnen fick stora A i betyg.


God nattsömn på hotell Hilton i Köpenhamn - Dag 1

Jag lovade mig själv att minimera packningen men så lätt var det inte. Tre väskor storlek XL, barnvagn modell mindre, tre handbagage proppfulla med allt från datorer (3), Ipads (3), nintendo, kameror och ett nystan med laddare följt av matjesill (midsommarafton)till legodrakar.

Ett glas vin i baren och ett smarrigt smörrebrö intogs lite senare i lounge på hotell Hilton. Barnen sippade cola och roade sig med var sin IPad. Vi och övriga gäster garanterades en avkopplande middag. Alla var nöjda och glada!


Bilen rullade ut från Göstas tvåa - Dag 1

Mot Köpenhamn ylade V i baksätet. Bilen krängde fram och tillbaka på motorvägen när jag plockade fram GPS-en från facket i sidodörren, samtidigt som listan över packningen rabblades; pass, pengar, visa, esta, barn och man, det viktigaste var med! Bilen var i rullning, Göstas tvåa var redo att bytas ut mot Kaywiev i sju sköna veckor. Nu var vi påväg!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0