Nu är härdsmältan nära!

Jag skäms inte för att muffinsarna blev döbakta! Jag är inte sådan som ställer mig på Idol-juryns scen och tror att jag kan sjunga! I normala fall tillhör jag kategorin "väl förbered". Men hur jag än förbereder mig så kan jag inte baka. Varför låtsas, när Frödinge kladdkaka funkar lika bra! Och jag som trodde att jag snart hade klarat inträdesprovet "fullfjädrad houswife"!

 

Idag skulle jag överraska "pappi" med världens godaste hamburgare med super-duper-mycket tillbehör så att tallriken svämmar över och gaffel och kniv är enda utvägen för att bestiga Kebnekaise på tallriken. Under ett kort ögonblick lämnade "hemmafrun" spishällen för att reda upp ett pågående bråk i andra änden av köket (om vem som skulle hacka vilken grönsak). Det visade sig snart var ett "big misstake" då jag i ögonvrån ser hur spisen med plattan på högsta nivån blossar upp i ett eldhav! Jag som sällan stressar upp mig i pressade situationer, fylls med panik när brandvarnarna i varje rum signalerar ett otäckt tjutande ljud som snart fyller hela Vista Cay med en "ny" entonig musikslinga. Nu är det dags att ringa klubbhuset! jag letar för glatta livet efter mobilen men hittar den inte?

 

Folk ställer upp i korridoren, redo att utrymma! Jag springer ut i mitt snyggaste "Baywatschspring" med bikinin på svaj, för snart kommer brandbilarna stå på rad och stegen vara hissad! Räddningsaktionen passerade i revy.

 

Jag samlar ihop mig och förklarar "do not worry". Jag ber samtidigt grannen ringa klubbhuset (telefonen fortfarande borta). Hundar skäller, panik, matos, rök!

 

Mamma är lugn! Jättelugn, Ingen fara barn! Herrejesus! Det kunde gått riktigt illa! Brandbilarna ställdes in, grannarna återvände till sina lägenheter efter att var och en inspekterat mitt misstag. Jag som annars älskar matlagning, inte har några problem med att slänga ihop en bouillabaisse och kombinerar smaker med förbundna ögon.

 


Kommentarer
Postat av: Lotta Riis

Usch va hemskt det måste ha varit, tur att inget allvarligt hände. Kram.

2012-06-08 @ 11:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0