Restauranger i förbannelse!

Restaurangbesök i all ära men till sist lockar utbudet inte längre. Nu längtar jag efter puttrande lågkok, sodatens ärtsoppa och surdegsbröd! Valters leksaksbilar följde troget med på alla restauranger, (bild längst ner).

Före och efter stormen Debby!

I min blogg samsas den fula verkligheten med den vackra och för en dialog, ett samspel! Den fula verkligheten hann i kapp, suddade ut den vackra stranden och förvandlade hela västkusten till ett regnkaos!

Stormen Debby drar in över Florida, Clearwater bech och Tampa, ödelägger, förstör och tar till och med några människors liv. Det är fjärde stormen på två månader. Många fler och kraftigare än normalt för årstiden. Människor stannar inne, avvaktar, handlar med försiktighet och rår om varandra!

Följ stormen Debby, kopiera länken nedan.

http://www.usatoday.com/weather/storms/story/2012-06-25/tropical-storm-debby-florida/55806840/1


Hakuna matata!

Eftersom det inte var läge att ge sig iväg ikväll, avnjöt vi en god middag i hotellets restaurang. Det är sent när vi går upp till rummet. Vi står på toaletten och borstar tänderna. Jag tittar på min 5-åring som är liten och känslig men samtidigt stor och tuff! I morgon fyller han 6 år! Insuper stunden och minns varenda liten detalj i hans 5-åriga lilla liv och hur snabbt tiden gått. But, it means no worries for the rest of your days. It's our problem-free philosophy!

 

Hakuna Matata!


Länge leve kärleken!

Idag för sju år sedan gifte vi oss på strippen i Las Vegas! Vi sa JA! JA till varandra, i evighet! Paradis Per stödde förtollade rosenblad över oss, laddade med kärleksmagi. Slottmaskinen sprutade poletter åt höger och vänster. "Tender love" med Elvis gick på repeat, Lyckohjulet började snurra och vi vann varandras kärlek i kärlekslotteriet!


Guds dörrar står på vid gavel!

Stormen Debby har dragit in med full kraft! Trottoarer svämmas över av vattenmassor, människor närmast paddlar fram på gatorna, bilar kör i knapp styrfart och föser vattenmassorna framför sig. Folk med uppkavlade byxben vadar fram. Hotellpersonalen har utlyst utegångsförbud och uppmanat till försiktighet. Flera tornadovarningar är utfärdade och skyddsrummen laddade med förnödenheter!

 

Från balkongen på fjärde våning föjer jag nyfiket några som trottsar vädrets makter, på väg mot mataffären tvärs över gatan. "Pappi" är en av dessa! Han sicksackar sig fram mellan nedblåsta palmgrenar och annat bråte vatten och vind fört med sig. Plötsligt knackar det på dörren och där står han igen, plaskblöt och frusen med algliknande grönska kring vaderna. Han byter om, vi kurar ihop oss framför en film och är glada att vi alla är tillsammans igen! I morgon har vi ett födelsedagsbarn bland oss, Liam fyller 6 år och inslagningspappret inhandlades i sista stund! Imorgon sjunger vi "Ja må han leva i hundrade år"! Hurra, hurra, hurra, HURRA!


Shoppingmecka

Gillar man shopping så gillar man Orlando! Shoppingvaruhusen kantas av marc jacobs, gucci och andra dyra favoriter. Går förbi Gucci på väg hem, kikar längtande in i skylten, ser modeskaparnas klädimperie rakt i ögonen. Får syn på en Heidi Klum kopia, som avvaktande tittar tillbaka. Ingen idé, tänker jag, klänningar i den kalibern görs bara i storlek zero vilket skulle innebära att det tar stopp redan vid anklarna. Strosar vidare till Publix. Skall laga mat efter kokbok ikväll! Men hur skall jag kunna imponera som Sveriges svar på Gordon Ramsay när råvarorna är friterade? Ringer med förtvivlad röst till "pappi" som lovar köpa med sig pizza på hemvägen. Kvällen är räddad!


Kär återträff!

Valter träffar sina idoler på Disney boardwalk!

På vattenlandet Aquatica!

Aquatica är det omöjlighet att inte ha roligt! Här finns; slingrande rutschbanor i massor, pulshöjande fritt fall, kanor där man åker i rör tillsammans med delfiner, stränder med flera vågmaskiner, klätterställningar med äventyrslabyrinter, både för stor som liten!


Hur i hela friden skall vi komma hem?

På fredag lämnar vi Vista Cay för 1 veckas fullständig avkoppling i Tampa och igår stod provpackning på mitt schema. Snabbt fylldes vardagsrumsgolvet av skor, kläder, jackor, handskar (i en Burton affär köptes ny skidutrustning) sparkcyklar, långbord, hjälmar och bollar. Och inga som helst avvikelser mot schemat kan göras. Det är som att begå ett brott som kräver utredning, måste man så måste man, liksom provpacka just när vi satt oss till ro framför tv:n med en ny hyrfilm (contraband). I ögonvrån såg jag "Pappi" slänga onödiga blickar, men jag var 100% fokuserad på resväskorna.

 

"Pappi" kan du sätta dig här på väskan och vila en stud, jag får inte ihop dragkedjan, snälla! Det går väl lika bra att se filmen från golvläget? Men varför vill den inte bara stänga sig? Ser du något som sticker ut här? (ligger på golvet med rumporna i vädret). Barn kommer ni och hjälper "mammi", resväskan kärvar. Hela familjen sitter på väskan (tur att ingen ser).

 

Tankarna far och flyger i huvudet. Jag har en plan: "Pappi" när vi skall åka hem så kan du ta på dig termobyxorna, sen kanske du kan åka i kängorna? Jag kan ha vinterjackan på mig, Men hur gör vi med tumvantarna?

 

Attans, vi måste köpa en väska till!


Under hökens vingar kom

Mina små "diamanter", gnistrar mot himmelen. "Mammis" "kärleksvingar" är stora! Barnen kryper upp i knät, vi har en mysstund och jag viskar - Jag älskar dig och dig mest av allt i hela världen!


Ömtåligt gods!

"Ömtåligt gods" står det ofta på resväskor eller kartonger, vilket ofta betyder "hateras varligt" och i detta fall ställs höga krav på föräldrarnas kompetens och erfarenhet. "Mammi" vet vad det innebär att hantera föremål som är ovärderliga.

 

Vår lille Valter är precis som fraktbolagens "ömtåliga gods" speciellt om klocka är före 11.00 på förmiddagen. Han kräver många försiktighetsåtgärder och inget onödigt "slammer" från "mammis" tidiga morgonbestyr med diskmaskins utplockning, kaffekokning och brödrostning. Och om en knappnål mot förmodan skulle falla till marken hörs höga grymtningar från rummet bredvid, det gäller att trä på sig "silkesvantarna" och slamra försiktigt.

 

Rätt som det är slår dörren till sovrummet upp och där står den lille krabaten i dörröppningen, med armarna på höfterna, ninja-pyjamasen på och håret i ett enda rufs. Min lille superhjälte har vaknat. En ny dag tar sin början!


Välkommen hem!

Skönt att komma hem efter en lång dag full av aktiviteter. Valter sköter dörr och hissknappar! Vi bor på tredje våningen.


Vårt Orlando Point!

Vi har promenadavstånd till Orlando Point. Hit brukar vi gå på vardagskvällarna för att spela minigolf, gå på bio, äta lite gott och bara njuta av en underbar liten stadsidyll omgiven av prunkande palmer och grönska.


Vårt grannhotell - Peabody

På vårt grannhotell bor ankorna i sviten och varje dag kl.11.00 tar dom hissen ner, kliver ut på röda mattan och vankar bort till dammen. Där guppar dom runt i en praktfull fontän. Kl.17.00 är det dags att ta hissen upp, äta supé och dricka skumpa?


Vi välkomnar fredagen med fredagsceremoni i salongen!

Igår slog lågor upp till taket! Vi undkom fadäsen med några mindre brännmärken som läker på ett par dagar. Liam vill inte steka "dumma" Amerikanska hamburgare så vi struntar det! Men allt gick bra!

 

Idag är det fredag och i vanlig ordning blir det ett besök till poolen. Liam övar sina nyupptäckta simkunskaper och simmar likt en fisk från kant till kant! Vi gör små krokiga banor, arrangerar simtävlingar och hämtar "ägg" från botten. Ikväll kompenserar "mammi" lite extra för gårdagens misslyckade kvällsmål och fredagsmyset får flytta in i vår ännu outnyttjade mysavdelning. En flaska skumpa, av billigare märke, smarrig frukt och en påse doritos skall inhandlas! Barnen har valt godismeny bestående av deras favoriter; hamburgare, pizza och smal grillad! Ikväll har filmen Madagaskar premiär, ett biobesök är även inplanerat.

 


Nu är härdsmältan nära!

Jag skäms inte för att muffinsarna blev döbakta! Jag är inte sådan som ställer mig på Idol-juryns scen och tror att jag kan sjunga! I normala fall tillhör jag kategorin "väl förbered". Men hur jag än förbereder mig så kan jag inte baka. Varför låtsas, när Frödinge kladdkaka funkar lika bra! Och jag som trodde att jag snart hade klarat inträdesprovet "fullfjädrad houswife"!

 

Idag skulle jag överraska "pappi" med världens godaste hamburgare med super-duper-mycket tillbehör så att tallriken svämmar över och gaffel och kniv är enda utvägen för att bestiga Kebnekaise på tallriken. Under ett kort ögonblick lämnade "hemmafrun" spishällen för att reda upp ett pågående bråk i andra änden av köket (om vem som skulle hacka vilken grönsak). Det visade sig snart var ett "big misstake" då jag i ögonvrån ser hur spisen med plattan på högsta nivån blossar upp i ett eldhav! Jag som sällan stressar upp mig i pressade situationer, fylls med panik när brandvarnarna i varje rum signalerar ett otäckt tjutande ljud som snart fyller hela Vista Cay med en "ny" entonig musikslinga. Nu är det dags att ringa klubbhuset! jag letar för glatta livet efter mobilen men hittar den inte?

 

Folk ställer upp i korridoren, redo att utrymma! Jag springer ut i mitt snyggaste "Baywatschspring" med bikinin på svaj, för snart kommer brandbilarna stå på rad och stegen vara hissad! Räddningsaktionen passerade i revy.

 

Jag samlar ihop mig och förklarar "do not worry". Jag ber samtidigt grannen ringa klubbhuset (telefonen fortfarande borta). Hundar skäller, panik, matos, rök!

 

Mamma är lugn! Jättelugn, Ingen fara barn! Herrejesus! Det kunde gått riktigt illa! Brandbilarna ställdes in, grannarna återvände till sina lägenheter efter att var och en inspekterat mitt misstag. Jag som annars älskar matlagning, inte har några problem med att slänga ihop en bouillabaisse och kombinerar smaker med förbundna ögon.

 


Fler möten på Seaworld med havets stormaker!


Magiska möten!

Söndagens besök på världens främsta marina äventyrspark - SeaWorld höll värdsklass och skapade många oförglömliga möten med vattendjur! Hos delfinerna och rockorna stack vi ner händerna och kände dom glida förbi. För ett ögonblick flyttade vi ner i deras värld, när vi gick genom gigantiska glastunnlar och beskådade livet under vattenytan.

 

Ett mästerverk av fantastiska shower med drillade späckhuggare, delfiner och sjölejon utförde trick jag inte trodde var möjliga!

 

Avslutningsvis: Ett restaurangbesök med hajar som närmaste bordsherrar!


Lagom är bäst - ingen protest!

Mina barn, har lagom lyckliga och medelmåttigt begåvade föräldrar som bor i en helt vanlig villa i ett vanligt område! Är lagom snygga, tjocka och lagom normala(?)! Varför saknas ordet lagom i det engelska lexikonet, Jag iaktar! Suger på karamellen lagom och konstaterar att: Det finns två lägen på allt: För tjock-smal, snygg-ful, rik- eller för fattig.

 

Lycklig över att komma från landet lagom är bäst!


HMs reklamkampanj i media!

Och appropå HMs reklamkampanj, där jag drog jämförelsen i tidigare inlägg: "Du står gärna länge framför spegeln och kletar på brunkräm men glömmer bort halsen och ser ut som efter retucheringen i HM nya reklamkampanj". Och visst har reklamkampanjen med lättklädda, chokladdoppade kvinnor i bikinis skapat flera reaktioner världen över.

 

Kampanjen har uppnått sitt syfte och debatterna i medierna duggar tätt. Men hur stor del av dessa kroppar är skulpterade i photoshop? Är de dockor eller levande människor vi ser? Reaktionerna gäller framförallt färgen - modellerna är alltför brunbrända, detta kan förstöra åratal av forskning om solens farliga UV-strålningen. Vi konsumenter tror fortfarande att bilder liknar verkligheten, men här skall verkligheten försöka efterlikna en produkt, mer eller mindre framställd i photoshop.

 

Modellens är från Brasilien och heter Isabeli Fontana, bilden är tagen av en paparazzi. På affischen har vissa partier retuscherat bort medan andra överdrivits och visar en förvriden kropp. Bland kommentarerna på facebook är det många som pekat på vattenspeglingen som något misstänkt - "bad photoshop work".

 

 


Its raining cats and dogs and soon muffins

Nu skall bullmamman ställa ungnen på 360 fahrenheit. Det vankas muffinsbak och snart fylls köket av underbar doft av nybakat. ;)

 

Vi får väl se? Denna mamman är nämligen ingen "bullmamma". Men idag skall kaveln fram, förklädet på och håret upp i knut! Till vardags jagar jag annars halvfabrikat, har en rut hemma och bakar bara när barnen fyller år! Nej, såsen reder inte sig själv! Marsch, till köket! Idag skall muffinsarna regna över Vista Cay!

 

Vad är det för ingredienser i bullmamma? Klarar du testet nedan och får flest treor, uppfyller du kraven för den perfekta bullmorsan:

 

1. Hur ofta bakar du muffins?

1. Jag köper frysta muffins på Netto!

x. När barnen fyller år.

3. I ur och skur, efter min supermammas hemliga recept.

 

2. På min fritid brukar vi

1. Åka till McDonalds och fylla magarna med massor av Big Mac.

x. Fritid, vad är det?

3. Barnen går på söndagsskola, knypplar och läser serbokroatiska och snart börjar gratiskursen i kabbala.

 

3. Leksaker hemma

1. Klistermärken från tandläkarbesöket.

x. Playstation och Nintendo 3DS

3. Tälja barkbåtar. Att tälja ger frihetskänsla

 

4. Grytor är det något för dig?

1. Gry - Tor? Är det en man eller en kvinna?

x. Tanken har slagit mig. Gul lök är billigt! Men hoppa rödvinet så sparar du slantar!

3. Jag styckade en get, ystade osten och tog tillvara både ögon och klövar. Nu är hela frysen knökfull!

 

5. Jag hoppas att mina barn blir

1. Finansmän med backslick

x. Astronauter, piloter eller sopgubbe.

3. Har Fiol som förstaval på musikskolan för att i vuxen ålder träffa likasinnande på spelstämmor runt om i Sverige.

 

6. Min mammaförebild är:

1. Framlidne Whitney Houston eller söta bullmamman Pernilla Wahlgren

x. Jag går på intuition och är min egna förebild!

3. Min supermamma som saftade och syltade med bär från egen bärodling.

 

7. Stryk under de mammasysslor som du ägnar dig åt

1. Ölhävning, frysta fiskpinnar och pilkastning inomhus

x. Hemma är det "pappi" som bär ett stort ansvar för hushållet

3. Mangling, be bordsbön, virka, knyppla, hemmanenta håret och hemmagjorda ansiktsmasker med ekologiska inslag.

 

8. I mitt kök finns

1. Alltid kyld Moët. Gordon Ramseys kokbok och Gordon Ramsey himself.

x. Glassmaskin, recept på "paddan" och mamma scan.

3. Kokboken "Lilla hjälpredan i köket från 1911, röd/vit-rutig duk på köksbordet och damernas veckotidning.

 

Ok: Har du fått flest ettor:

Du är en nedbruten hemmafrun som ger mycket kärkek till dina barn men måste dom ta så mycket plats? Du är bekväm och står gärna länge framför spegeln och kletar på brunkräm men glömmer bort halsen och ser ut som efter retucheringen i HM nya reklamkampanj. Men var i all världen tog poolskötaren vägen? Det ligger en fluga i poolen. Och barn: Till lunch blir det var sin kyld fiskpinne från frysen. Nu får ni vara tysta: Nu skall mamma titta på sitt favoritprogram med den snygga porgrammledaren i "vem vill bli miljonär".

 

Har du flest kryss:

Grattis! Du är så nära "normal" man kan komma (i detta test). Medan mammi pluggar litteratur, rattar pappi in svensktoppen på gramofonen och laddar glassmaskinen med den senaste smaken. Det är fredagkväll! Medan intuitionen bestämmer vilken mat magen är sugen på har pappi städat hela hemmet med grumme tvättsåpa och näverborste. I denna morderna familjen är rollerna ombytta!

 

Har du flest treor:

Du behöver söka hjälp! Hemmet har förgiftat dig med svart magi och styr dig likt en wododocka. Dina grytor vinner matlagningstävlingar på löpande band. Du knyplar dina egna gardiner och tvättar din tvätt på gammelmorsans tvättbräda. Du är i rakt nedstigande led, den perfekta bullmoran- Grattis!


Bråk i baksätet och bilköer

Herre jesus! Hur hamnade vi i dessa köer? Ok; nu är det stopp här barn! Håll er lugna i baksätet! bråka inte, mamma är lite stressad nu, förstår ni det? Nu har vi kört fel också. Jädrans! Vi skulle ju av där det står Toll 520 West. Liam; hjälp mamma nu!

 

Filer delas, bilar tutar. Va, är det mig dom tutar på? Tullavgifter till höger och vänster, nu hade vi inga kontanter heller? Det brukar ju alltid ligga någon dollar i handsfacket och varför måste chaffören pappi vara på jobbet just nu, när jag har kört fel? Vi får fråga om tullvakten tar visakort på 1 dollar? ;)

 

Jag ringer Fredrik, han frågar var jag är men jag vet ju inte svara jag. Nää; det blir inte lätt säger han, då kan jag inte hjälpa dig? Jamen vad står det på skyltarna frågar han? Jag vrider och vänder nacken i 360 grader men här finns ju inga skyltar. Jo där framme ser jag något grönt skymta fram bakom palmerna. Jag kisar med ögonen, varför glömde jag glasögonen hemma just idag? Jädrans!

 

 


"Vår bästa tid är nu trallar jag och Jan Malmsjö!

"Vår bästa tid är nu" med Jan Malmsjö, letade sig in i hemmen på 80-talet och blev snabbt en riktig dänga som fastnade som flugor i spindelnäten i varje Svensson-hem (ja kanske i ett fåtal hem) Men hemma spelades mest låtar från Svensktoppen!

 

Jag är lyckligt lottad som får den här "bästa tiden nu" med barnen. Jag håller detta andetag till luften tryter och mitt ansikte ändrar färg till tomatröd. Jag fuskar lite; kippar, likt en guldfisk efter luft när ingen ser, men håller krampaktigt kvar andetaget tills knogarna vitnar och kroppen skakar! Minnen sorterar jag in och placerar under bokstaven L (biografer och memoarer) enligt bibliotekets SAB-system, där staplar jag självbiografier på hög i mitt minnesbibliotek. Detta kommer att bli "a memory of lifetime".

 

"Håll fast en kort sekund

och lev och älska nu så märker du,

det blir en härlig stund,

Därför vår bäst tid är nu, är nu, är nu!"

 


RSS 2.0